Vallentuna minnesutställning SKK

Pixel, Ottos randiga bror vann över sin bror och blev dessutom BIR-valp! Han har hållning som ett fullblod den grabben och kan konsten att se stolt ut :)

Otto fick också ett HP och en fin kritik men efter som vi nyss har flyttat så har jag naturligtvis inget internet hemma utan får låna brorsans dator men kritiken kommer :)

Briam kom 5:a i öppenklass. Jeannette fick prova att visa honom för jag ville se hur det gick om jag är på plats... det blev pannkaka för han hörde min röst och sen var det kört... innan dess skötte han sig fint... ja ja nu vet jag det :)

Nästa utställning blir WK Sollentuna.

Efter utställningen i Vallentuna så stannade vi en stund hos Jeannette och Peter. Hundarna lekte som vanligt. Briam och Sille lekte med varandra och Tess och Otto körde sitt rejs... Briam var på riktigt springhumör :)

Jag har lånat ett par bilder av Magic Colour:







Inte kan man tro att han har levt halva sitt liv som konvalecent... det är bra drag  i den grabben :) vänder på en femöring gör han och det har han enligt uppgift ärvt från sin mormor Carla, fintmästaren.


Den här bilden ljuger lite för det var Otto som fick vara hare i tjejligan... men här finns bildbeviset på att han faktiskt ger igen :)

Briam BIM, CERT & CACIB i Hilleröd Danmark!

Briam fick följa med Ottos uppfödare, Peter & Jeannette till Danmark för att vara med på den internationella utställningen i Hilleröd. I spöregn (som höll i mest hela tiden) visade Jeannette Briam med stor framgång till BIM, cert och CACIB för domare Jarmo Vuorinen (Scheik's, FIN).

Kritik: Excellent type and proportions, heavy skull, excellent neck, correct angulations in front and rear, excellent fore chest and body, beautiful top line, beautiful mover.

BIR blev Ch Rivarco Arwen som även blev dansk champion idag! Grattis! Stefan Råghammar, kennel Adagio har denna vackra dam på besök ett tag se henne på http://www.whippet.se/

Tack Jeannette!!! och tack Peter för att ni tar hand om min grabb...

Det här är första gången jag lämnar iväg Briam på det här viset. Jag var orolig för att han skulle vara "mattesjuk" men han har funnit sig väl i Magic Colour-flocken. Han är tydligen likadan hos dem som hemma. Han märks när man ska göra nåt skoj. Han huvudsakliga intressen är soffliggning och äta. Nu när han inte är hemma så märks det hur lite han kräver för jag märker just ingen skillnad... jag har mer plats i soffan och bara en hund att mysa med på morgonen och slutligen Otto får ha sin mat ifred :)

Nu när jag vet att det har gått så bra att ha med honom så känner jag ingen som helst ågren men jag kunde knappt sova dagen innan jag åkte till Järna med honom. En annan smart sak vi gjorde var att han hoppade in i bilen och de åkte, sen åkte jag hem. Då hann han inte förstå och eftersom han känner både Jeannette och Peter så väl nu så hade han dem att luta sig mot. Peter fick en jättepuss av Briam när han kom hem från jobbet strax innan avresan och det är få förunnat att få en sån av Briam. Briam är go men inte så pussig mer "tvättig" och pysslar med flocken genom att tvätta sina nära och kära i öronen... han är mitt allt den lilla hunden och Otto likaså....

Ottos resultat idag i Nyköping: 2:a i kk med HP med en bra kritik. Med tanke på att den lilla skiten slog sig på handleden i torsdags och blev så halt att han hoppade på tre ben och repade sig till ohalt till idag så är det klart godkänt. Han fick i kritiken att han kunde haft ett längre steg fram, i sidorörelserna men jag vet att det finns där men han sträcker inte ut fullt eftersom det kanske inte känns hundra för honom att göra det just nu... det har nog blivit bra till nästa helg. Vi ska bara klara av Norrköping imorgon och då får jag även tillbaka Briam <3

Bilder tagna av Peter Vecht, Magic Colour:

BIR Multi Ch Rivarco Arwen och BIM min Briam :) i spöregn


Briam vinner öppenklassen och det ser ut som att han precis ska göra ett litet glädje skutt eftersom Jeannette är glad. Glädje smittar säger di ju...


Ebba- Magic Colour Midnight Angel (Briam x Sille) Ottos beiga syster. Ebba kom 2:a med HP


Noah- Magic Colour Midnight Blue (Briam x Sille) Ottos vit och blåbrindlade dubbelgångare =)
Noah kom 1:a sin klass med HP

 
Briam vilar efter ett dygn i Danmark... den gröna snuttefilten följer alltid med Briam :)

Bilder från Svenstavik-resan =)

Vi tog några snabba bilder i farten... en sport som vi nog ska utveckla. Konstigt nog så jag som körde fick bäst kort med mest skärpa... udda =)

Här kommer de... utan nån vidare beskrivning:

Överst: Syrrans bild den under har jag tagit :)



Såhär såg det ut där vi bodde typ:






Det va myggigt så det räckte och blev över så vi tog bara nån liten snabb uppställningsbild... Otto blev plågsamt jagad av alla mygg och knott så vi gjorde det vi skulle utomhus sen skyndade vi oss in...



Det gick ju bra att busa inne :)



Svenstavik helgen fyllde jag år... nu igen... när vi kom hem så väntade den här förstoringen av en av mina favoritbilder och en bukett blommor... jag hade som vanligt inte önskat mig något eftersom jag bara fyller vart 5:e år nu... så jag blev ju överraskad!



Såhär trång och mysigt ligger pojkarna i bilen... efter att ha läst om hur det kan gå när man krockar så föredrar jag att ha hundarna i bur. Gärna lite trångt så att de inte slår sig så mycket om olyckan skulle vara framme... man får stanna och rasta lite oftare så de får sträcka på sig utanför bilen istället...

McDonalds i Mora blev en bra rastplats både på väg upp och på väg hem :)


Clion var fullpackad... men den gick snålt fram och tillbaka :) fin liten bil det där :) när den håller sig hel vill säga...

Konstigt att det känns som att 50 mil uppåt i landet känns så otroligt långt... nästa år tänkte vi ta en ännu längre tripp... jag har ju inte varit så mycket mer norrut än Sundsvall och då klev jag inte ens ur bilen så det finns mer att se uppåt...

Ikväll blir det Västerås för jag såg på WR forumet på deras hemsida att det skulle vara träning så jag tänkte åka dit och kolla om Otto har förstått. Om det passar med tider så kommer vi att träna i Västerås så får vi se om det blir licens i framtiden... Jag ska även plocka fram blod och klöv så fort värmen ger sig och så ska han få spåra lite.... ett anlagsprov borde han ju klara utan större problem... nu har jag ju en vän som dessutom har gått flera kurser som kan komma med lite tips :)

SKK INT Svenstavik

Briam 1 ÖKL, 4 ÖKK

OTTO BIR-VALP OCH SEDAN BIS-R!

Han är så skoj den lilla rackaren. Han verkligen älskar ringen! Han är som gjord för att visas upp... han är ju fortfarande bebbe så det är mycket som ska falla på plats innan han är klar... men det är verkligen skitkul att ha en grabb som är så oblyg på att visa upp sig så vi njuter av tiden i valpklass där kraven är precis lagom =)

Ottos kritik:
"7½ månad, reslig ung man med härlig utstrålning. Vackra mörka ögon. Bra överlinje, väl anlagd skuldra. Tillräckliga vinklar fram och bak. Rör sig spänstigt och vägvinnande. " HP BIR-VALP, BIS-R
Domare Karin Hedberg




Lillskrutt BIS-R

Vi hade trevlig sällskap med Magic Colour gänget, Jeanette och Peter med sina tjejer och deras valpköpare till Tiger och Tiger naturligtvis. Tiger vann sin klass och fick CK. Han rörde sig jättefint från sidan så det var han värd.

Briams kritik:
" Hanne med vackra linjer, något stela öron, vackert huvud och uttryck. Bra skuldra, rak överarm. Bra längd i kroppen. Typisk välvning i ländpartiet. Rör sig mjukt och fritt från sidan. Skulle kunna vara aningen stabilare fram och ha en aning fastare kondition" 1ÖKL, 4ÖKK
Karin Hedberg

Det var faktiskt en fröjd att visa Briam också för han hade rätt humör! MEN han är inte fräsch i bogen... fick höra från ringside att det såg stelt ut fram så jag tog och klämde lite och drog lite och kom fram till att vänster skuldra inte rör sig tillräckligt vid böjning av överarmen och högerbogen har förmodligen fått styra upp det hela och ömmar den också...

Fan fan fan kan man tänka... men det blir lite bantning och koppelpromenad i 14 dagar så får vi se hur det går. Jag ska stretcha och se om det blir bättre. Tyvärr tror jag att smällen som blev när Otto fick sitt 5 timmars nosblod är boven i dramat. Jag har inte haft en tanke på att Briam skulle ha gjort illa sig mer än då det precis hade hänt och innan jag såg blodet rinna ur Ottos nos... Detta hände vid midsommar det är en månad sen... vilket betyder att jag har ca 2 månaders jobb framför mig med först vila och sen försiktig igångsättning. Det märks att Briam inte är någon yngling längre... min lilla plutt! Man kan ju tycka att 5 år inte är någon ålder... det är det inte heller men han är snart medelålders och vilka medelålders elitidrottare hittar man utan lite stelhet här o där?

Jag fixar det där med bilder imorgon... idag har jag inte hunnit och nu ska det lagas mat och sen ska jag till jobbet :)

FÖRRESTEN!! OTTO lyfte på benet för första gången i lördags... men sen har han bara gjort ett halvt försök... hade han lyft den gången hade han pinkat sin far i huvudet så jag är glad att han kom av sig! Otto har en syster i Danmark som redan har börjat löpa... tänk va tiden går fort!

RSS 2.0