Nya bilder på Briam

Nya och nya... *harkel* de togs när jag och Mai åkte till Skåne förra sensommaren för att hälsa på en god vän till oss. Denna goda vän, Kristina Krogdahl hade lånat en stor och fin kamera... bilderna blev så stora så det har nästan kraschat hennes dator men nu har jag fått en del på mail och en skiva med bilderna är påväg...

Här kommer ett smakprov!

Foto: Kristina Krogdal

Foto: Kristina Krogdahl

snarlika bilder som är klickbara:
Foto: Kristina Krogdahl Foto: Kristina Krogdahl

Foto: Kristina Krogdahl

Jag bara måste! Klicka på rubriken i menyn till höger och vänta på bilderna!



SIDAN MÅSTE LADDA KLART INNAN DET GÅR ATT FÖRSTORA BILDERNA!!!


Jag har fått bilder på flera av Ottos syskon och känner att jag bara MÅSTE lägga ut dem här oxå så ni får ta del av dem =)

Vi börjar med tjejligan!

Ebba som bor i Danmark. 5,5 månad på bilden.En rejäl och fin underkäke! Precis vad en jakthund behöver för att hålla fast i sitt byte!  
Ebba- Magic Colour Midnight Angel

 Mover nästan 4 månader. Bor i Danmark.
Mover- Magic Colour Midnight Mover

Whenke 4 månader. Bor hos pappa Briams uppfödare i Kolbäck, kennel Åbrinken.Whenke
Whenke- Magic Colour Midnight Secret

 Fanta 4 månader. Bor i Enköping.Fanta 4 mån
Fanta- Magic Colour Midnight Dancer

Pojkarna:

Bozz 4 månader. Bor i Veddige.Bozz                  
Bozz- Magic Colour Midnight Shadow

Pixel 5 månader. Bor i Stockholm.Pixel igen =)
Pixel- Magic Colour Midnight Delight

Noah 5,5 månader exp. DanmarkNoah 5,5 månNoah, som vi kallade Pussel när han var liten för att han är tecknad som ett pussel.
Noah- Magic Colour Midnight Blue

Otto 5 månaderOttoOtto
Otto, men honom har ni ju sett här förut =)

Upphovet till Midnightkullen:
Åbrinkens Briam apó Azzar x Magic Colour Scented Silhouette

  

Sille Briam 5 år och stolt far till Midnight-barnen hos Magic Colour 
foto: Kirsi Aalto 

Både jag och pappa Briam är stolta över Midnightkullen. So far so good!

Ottos debut i ringen- inoff i Örebro 16/5

Idag debuterade Otto i ringen... med lysande resultat: BIR, BIG och BIS-4:a. Han är nu tredje valpen ur Midnightkullen som gör bra ifrån sig i utställningsringen. Bozz (Midnight Shadow) 2xBIR och Fanta (Midnight Dancer) 1xBIR och 1xBIM.

Kritik:
Bra huvud, hals och rygg. Välvinklad. Rör sig bra runt om. Välvisad.


Axplock från dagen... hemsidan uppdaterad: www.freewebs.com/elinobriam
   
Hejarklacken från Örebro (pappa och hans sambo) kom och dit. Pappa hade kameran med sig :) så nu har jag nya bilder på hemsidan i Ottos eget galleri och lite här och där... Om jag gör en liten jämförelse med hur Briam såg ut i den åldern så är Otto mer elegant. Inte någon nackdel även om jag gillar Briams ärliga "bonnighet" för den ger mig ett lagomt intryck och jag tycker att rasen whippet ska definieras av ordet lagom. Alltså utan överdrifter. Den mest ärliga, lagoma whippet jag känner till är Nota (Fortezza's Envy Me Gucci, äg Nota's Crew) hon är så parallell och utan överdrifter. En annan sak som är bra är att Otto verkar ha fått ben. Det jag menar med det är att han inte är lågställd med korta ben. Det hör till att ha långa ben om man är galoppör.

Ottos rehabilitering har tagit honom långt. Han markerar inte över huvud taget och det är bara om man kollar noga som man ser att musklerna inte har kommit ikapp ännu men det är mest på insidan av låret och vadmuskeln som är mindre. Det saknas lite päls på hasens utsida eftersom de var tvungna att öppna 2 ggr men det är inget som är direkt iögonfallande. Det påverkar inte hans rörelser i en utställningsring. Snacka om att de på Redog kommer bli glada när det gick så bra för Otto idag!

Som sagt bilder lite här och där på hemsidan... www.freewebs.com/elinobriam

Tack Jeannette och Peter (Magic Colour) för allt stöd!

Briams födelsedag 090513 (Otto 5 mån 090512)

 
Glass och favvo-kaka!    


Briam på sin 5 års dag!
                    
Lite obligatoriska huvudbilder =)

Briam står och kollar på när Otto tränar sitt/ligg/stå med korvbitar som belöning =)



Otto blev 5 månader dagen innan så det var dags att ta lite bilder =)


 
Det är sååå svårt att ta bild i rörelse... de flesta såg ut som den till höger =)



Såhär trötta blev de efter fotomodellandet och glass/kakätandet!

Otto på rehab... med blandade känslor =)

Idag har vi varit på Redog och Otto blir lika skitglad som vanligt! Men in i trasken går han inte frivilligt så än så länge men han gör det han ska där i och idag värmde han upp lite i skritt och sen fick han trava. Det syns när han börjar bli trött för då bryr han sig inte om att försöka hålla svansen ovanför ytan. Mai var med idag och fick agera fotograf...


Precis innan vattnet fylls på...


Å så uppvärmningen...


... fortsätter i skritt en liten stund... och sen:

... trava.... och...

... trava lite till =)

trav utan blixt... då syns inte benen lika bra tyvärr...

Det finns ett litet fönster som Otto kan titta ut genom rakt fram...

 
Sen kom vi hem till Mai och som vanligt måste han spana...

Otto nästan 5 månader


foto: Pia Fernqvist, Khemosabi- jaktgolden & whippet

Otto är i en fruktansvärd period just nu... ena dagen har han 4 långa ben och den andra känns det mer symmetriskt. Det ska bli kul att se vad det blir när han har "landat". Förutom att högra hasen är lite sladdrig (någon millimeter i sidled) så markerar han ingen hälta och därför blir det utställning på Granngården i Örebro på lördag. Ska bli roligt att se hur han uppför sig på plats. Det är ju en sak att öva på att stå hemma och en annan när matte är nervös och det finns så många andra saker att titta på.

Imorgon är det åter ett besök på Redog för att trava i trasken. Mai ska följa med så eventuellt blir det nån bild tagen när Otto jobbar på! =)

Dagens rehab- världens bästa nyheter! =)

Idag har vi varit på Redog i Västerås och idag var det Stefan Rosén, har varit avdelningschef på rehab Strömsholm, som tog hand om oss i treadmillen. Otto fick börja med att visa hur han går på marken först. Vi skrittade och travade sen böjde Stefan lederna och jämförde och såg positivt överraskad ut... Han går rakare med benet nu (sätter alltså ner tassen jämnare än förut utan att fuska med att bara använda halva tassen) och i böjprovet så visade det sig att hans "dåliga" has faktiskt snart är ikapp den andra. Skillnaden är inte många procent vilket är SKITBRA!!!

Jag har valt att inte använda mig av min egen kraft så mycket för att böja hasen för jag tycker inte att det ger lika bra resultat när han ligger och spänner emot så vi har tränat sitt och ligg för att böja hasen så naturligt som möjligt. När det sker naturligt genom hans egna rörelser så slappnar han av rätt och han använder sin egen kroppstyngd istället för att jag ska provocera med min kraft. Jag har varit smått livrädd för att ta i för mycket... när han har legat bredvid mig så har jag petat benet så att hasen har fått mera kroppstyngd på sig och det verkar ha gett resultat.

Manchetterna som införskaffades vid första besöket har varit tomma och ändå hjälpt honom att bli mer medveten om sina ben och har gjort steget högre så han har jobbat bättre. Jag har bokat 10 pass till =) för nu är det mycket muskelbyggnad som ska göra resten (ge hasen stadga) och det är skonsammare i treadmillen än att jag nöter ute på promenad. 10ggr är trots allt en månads rehab bara och jag har valt att ta fler pass i veckan längre fram.

Idag fick han skritta ordentligt, för att sen trava i treadmillen. Oj va det va jobbigt! Otto tyckte att det va så jobbigt så han va tyst hela passet. Han hade inte tid att protestera utan var tvungen att hålla reda på benen =)

Idag var alltså det 3:e besöket... och vi har kommit långt. Längre än vad jag vågade hoppas på efter första besöket vi gjorde där. Då var målet att vi försöker att göra så det här så att det blir så bra som möjligt och nu satsar vi på i det närmaste fullt återställd. Det innebär att Otto kommer att få vara hund. Han kommer att få springa i skogen och pröva på LC... leva som en whippet! Hittills har Otto levt den andra halvan av whippetlivet som soffpotatis och som ryggvärmare i sängen. Jag får alltid en godnatt kram av grabben innan han lägger sig med huvudet på kudden bredvid min. Han e så go!

Nu känns det faktiskt riktigt kul igen! Jag ska försöka ta en bild på Otto i treadmillen nästa vecka =)

Inoff utställning Smålands stenar 090501+uppdaterat 090504

Jag har gjort ett galleri på hemsidan som heter "Midnight litter growing up" där bilder kommer att finnas på Briam och Sille-barnen vartefter de fotas... kommer att uppdateras med bilder på hur de utvecklas. Just nu finns det nytagna foton på Whenke, Ebba(hyfsat nya, hon är knappt 4 månader där), Bozz, Fanta och Otto
Läs mer på Updates www.freewebs.com/elinobriam

Grattis till Magic Colour som knep första priset som BIS-uppfödargrupp i Smålands stenar...
Kritik: En mycket homogen grupp där uppfödaren vet vad hon håller på med. Bra könsprägel på sina hundar. Snygga silhuetter. Trevligt temperament. Lycka till i framtiden. Grattis!


Idag(fredag) har jag fått sms om några resultat från en inofficiell utställning i Smålands stenar:

Bozz- Magic Colour Midnight Shadow BIR, BIG- valpklass 4-6 mån

Kritik: En mycket trevlig hane av mycket bra modell. Mycket bra bakbensvinkling. Mycket bra hals. Snygg siluett. Bra bröstkorg för åldern. Rör sig mycket bra bak och fram. Trevligt presenterad. BÄSTA VALP.

(Bozz blev även BIR-valp dagen efter på en annan inoff utställning)

Fanta- Magic Colour Midnight Dancer BIM-valp
Kritik: Mycket söt tik av en mycket bra modell. Normala rörelser bak. Bra bröstkorg för åldern. Normala vinklar bak. Vackert huvud. Trevligt temperament. Väl presenterad.

Mamma Sille (MC Scented Silhouette) vann öppenklassen med HP
Kritik: En mycket söt tik, mycket snygg silhuett. Mycket snygga rörelser. En tik med stil. Normala vinklar bak och fram. Mycket bra hals. Ett snyggt ekipage.

Mormor Carla, Airescot Scented Silver, BIR- veteran

Tess- Magic Colour Fantasy Gold BIR- junior, gruppresultat väntar jag på
          (Magic Colour Scent of Gold x Airescot Jenny Lind) pappan är bror till Sille
Kritik: Snygg tik av bra modell. Rör sig mycket bra för sin ålder. Snygg siluett. Trevlig temperament. Bra bröstkorg med mycket bra djup för sin ålder. Jättesöt tik. Snyggt presenterad.

Grattis Jeannette & Peter till framgångarna =)


Vi hade lite picnic igår... i ett naturreservat här i krokarna... det är fullt med backsippor där... en hel kulle full med små ludna rariteter...

Såhär kul tyckte Briam att det va:


Ottos kompis Brutus... lite storleksskillnad men Brutus är fullt övertygad om att han är en stor hund!

RSS 2.0