Vingåker Whippetklubben inoff domare Christer Wik 091107

Igår var vi i Vingåker på utställning. Det var 115 whippar anmälda!! Vuxna: 52 hanar + 38 tikar!! 18 valpar och 2st kryptorchida bedömdes innan det drog igång för vår del. Sigge och Briam var anmälda och med följande resultat:

Sigge: 4 i konkurrensen med HP

Sigge 11 månader, den till höger är klickbar.

Kritik:
11 mån hane av utm typ, med mkt vackert huvud & uttryck. Mkt bra underkäke. Bra hals, utm skuldra, generös överlinje men han faller ngt. Utm bakställ utm underlinje ngt rak överarm. Välkroppad, klassisk look. Rör sig bra runt om. Välvisad, trevlig helhet.


Briam vann öppenklassen som var lika stor som vanligt. Sista varvet när domaren hade plockat ut Briam till att springa först så ryste hela jag :)


Bild från 1:a placeringen i öppenklass, tack Marie för bilderna :)

Briams kritik:
5- årig hane av utm typ, mkt tilltalande silhuett, klassisk. Mask härligt huvud med bra nosparti. Utm forehand, mkt bra överlinje som slutar i ett mkt bra bakställ. Fin underlinje. Härlig helhet. Mkt fina rörelser, parallell fram & tillbaka. Attraktiv. Välvisad i god kondition.


Alla som blev placerade i öppenklassen fick UK och fick fortsätta till bästa hane konkurrensen. Det var en enorm konkurrens och den som än en gång slog Briam på en inofficiell whippetklubbs utställning var Ch Courtborne Ramazotti (en släkting till Briam faktiskt. Deras gemensamma nämnare är Multi Ch Statuesque Extortion). Såhär såg resultatet ut i bästa hane.



BH-1 KBHV-06 KBHV-07 NORDUCH Courtborne Ramazotti
BH-2 Åbrinkens Briam apó Azzar
BH-3 Adagio Piece Of Cake
BH-4 SUCH Burnt Sienna Midsummer Headline
BH-R FIUCH NUCH SUCH Adagio My Culture



Domare Christer Wik kennel Fennaur

Nu väntar jag på bilder från Marie Sandberg som var och tittade och även visade en Mibisanare i juniorklassen, Mibisan's Mr Challanger, Tarzan, som är en glad och trevlig kille som är såååå söt!! :)

Vi passade på att försöka få bild på Otto oxå... det gick sådär :/


Stretch tips någon? Otto bjuder ;)


Otto 11 månader.......



Jag ställde även Meja, Åbrinkens Bougatsa apó Azzar i bruksklass. Jag har inte hennes kritik här men allt var bra i den. Jag fick bilder av Birgitta Törnqvist (http://jisco.zoomin.se/)


Meja- Åbrinkens Bougatsa apó azzar


Ljuset är inte det optimala fotoljuset men hyffsat ändå :)

RSS 2.0