Se upp här kommer Otto :)


Väldigt dålig kvalité med mobilen... han har en golfboll i munnen som han hittade... :-)








Han springer fortfarande så det ser ut som att han nästan springer ifrån sin egen rumpa... men nu har han förstått att han får ta sig en runda och bara springa!! Idag hittade han 2 golfbollar som han lekte med och jag kastade och rullade iväg dem och han har faktiskt bra kontroll på att svänga och att stanna. Jag funderar på om jag skulle ta mig till en WR-träning någonstans eftersom han faktiskt får springa på plan yta med bra grepp så varför inte springa efter en trasa?! LC kommer jag aldrig våga att prova med honom. Det har hänt alldeles för mycket på LC:n visst händer det att hundar skadar sig på WR men jag tror inte att frekvensen för brutna ben är lika hög på WR som i LC.

För den oinvigde så är WR- whippetrace en rak bana med målgång i en sandgrop

LC- lurecoarsing, simulerad harjakt med svängar ibland kuperad terräng och hundarna kan råka springa in i linan som drar trasan och banan är så pass stor att det är omöjligt att kolla hela området efter skaderisker...

Just nu väntar jag på att klockan ska gå så jag kan cykla till jobbet... jag sommarjobbar på nattpatrullen, hemtjänsten nattetid. Jag ville prova på att jobba natt i sommar. Eftersom jag ändå är en nattuggla som aldrig kan lägga mig tidigt och hatar att gå upp tidigt så passar det ganska bra... nu en kopp kaffe!

Har några bilder på Ottos syskon:


Whenke, Magic Colour Midnight Secret


Ebba, Magic Colour Midnight Angel



Pixel, Magic Colour Midnight Delight


Jaha första steget i friheten...

Jag tog mod till mig och släppte det lilla vilddjuret lös ikväll... visserligen i en stor inhägnad men ändå...

Han fattade först inte att han inte hade koppel så han höll sig väldigt nära... sen när han stod och luktade på nåt så gick jag med Briam en bit bort och ni skulle ha sett hans förvånade min!!! Det va lixom ?Que? hur kom ni dit bort utan mig? Sen kom han i full rulle. Han sprang med turbon i så rumpan och bakbenen hängde lixom inte med... tokryck!!

Han sprang fram och nöp sin farsa i baken och kastade sig utom räckhåll för Briam och så höll det på i några minuter sen fick han koppel igen. Briam fick vara lös en stund och jobba lite med agilityhinder sen va det Ottos tur att springa igen... han såg helt salig ut :)

De få bilder som hunden fastnade på:





Jag glömde ju kameran hemma så skitmobilen fick göra jobbet... inte med bästa resultat... men men så här kan friheten se ut :)

Nosblod... efter krock i hög fart...



Otto blev omkullsprungen av sin pappa i söndags. Det va en sån smäll så Otto stöp i backen... sen blödde han nosblod i 5 timmar...

Blodet kom när han böjde huvudet framåt och han målade soffan, golven, ja allt han snokade på... det mesta rann förmodligen bakåt ner i svalget... slemhinnorna såg bleka ut precis när vi kom hem och jag skulle ladda för att jobba natten. Så det blev att åka till Strömsholm för jag vågade inte låta det vara med att avvakta eftersom jag skulle jobba. Det är inget ansvar man lägger på hundvakten...

Han fick en dunderspruta med smärtstillande och var avslagen ett dygn... men nu är han sig själv... busig och glad som aldrig förr!!

Så besöket på Redog i måndags blev inställt men torsdag så kör vi igen! Jag har inte hört något om någon remiss ännu... men de ska få den här veckan på sig tänkte jag....

Redog... 2 besök kvar... sen är det klart?!

Nästa vecka gör Otto sina 2 sista besök hos Redog... Han ska få börja springa lite utan koppel och börja leva ett riktigt whippetliv... Han har blivit väldigt bra, väldigt fort och jag är övertygad om att det är för att vi har varit på Redog minst 2ggr/vecka.

Jag kan inte begripa hur Strömsholm inte kunde ta sig i kragen och ge mig en remiss till något annat, likvärdigt rehab. De borde ju ha insett att efter en sån operation och med en växande valp så bör rehabiliteringen ske "aggressivt" med täta besök med grundlig uppföljning. När de insåg att de inte kunde möta det behov som fanns så borde de ha informerat mig om vad som gällde och gett förslag på andra kompetenta rehab. Framför allt gett oss en remiss...

Jag ska dra lite bakgrund till varför jag är förbannad...

Jag skickade in det klippkort jag använt på Redog, journalkopior från Strömsholm och kontaktuppgifter till de som kan svara på eventuella frågor till Agria. Jag har Otto försäkrad där just nu... får se om jag kanske byter försäkringsbolag på båda mina hundar efter det här då de har visat hur jävla inkompetenta de är där...

Igår fick jag ett brev med avslag på mitt krav att utnyttja den försäkring jag har på rehabilitering. Jag har alltså den försäkringen som betalar upp till 6000:- i rehabilitering. Anledningen till avslaget: remiss saknas...

Ja visst naturligtvis... Jag hade ju pratat med Strömsholm om att byta rehab eftersom jag inte kände att det gjordes tillräckligt för min valp... jag bad om en remiss, begärde remiss, frågade efter remiss. Detta nämns inte ens i det som återges efter våra samtal i journalen... jag reagerade redan då på det men tänkte att ja ja petitesser... Svaret jag fick av jäntan i luren var att de inte gjorde så... remitterade alltså....

Jävligt dyra små detaljer visar det sig nu när Agria som är paragrafryttare ut till fingerspetsarna när det passar dem menar att ingen remiss- inga pengar...

Jag blev galet förbannad!!!! Varför ska jag ha en sån försäkring om jag inte kan utnyttja den? Hur skulle jag kunna få en remiss när jag hade fått svaret från någon av alla dessa jag pratat med sagt att de inte remitterar till andra!! (Nu i efterhand vet jag att jag hade 100% rätt till remissen när jag begärde den) det som gör mig ännu mer förbannad det är att jag känner mig jävligt liten som ska tjafsa med STORA Agria och JÄTTE Strömsholm. Jag känner mig dessutom jävligt besviken på hur Strömsholm kan bete sig på det viset. Om denna jänta inte visste om man remitterade till andra så kunde hon ha sagt att hon är osäker på hur det går till och sedan erbjudit sig att ta reda på det... JÄVLA APA!! Hört talas om något som kallas Service minded?? Man svarar inte på sånt som man inte vet något om!!

Jag är ju inte helt tappad bakom en vagn... självklart vill ett profiterande företag behålla sina kunder... kunderna ska kallas patienter och skall behandlas på ett sätt som skapar minsta möjliga lidande. Om det innebär att man får lov att remittera dem så ta för faaaan och gör det!!

Om jag hade varit tom som ett blåst ägg i huvet så hade jag blåögt stannat kvar på Strömsholms rehab och gått varannan vecka, alltså 2ggr/månad... min hund hade kanske varit färdig på rehab i november... utan det resultat som vi har nått idag. Han kanske hade varit i ett sämre skick än nu... det som inte har varit ett alternativ någon gång eftersom jag krävde och ställde som mål att han skulle bli 100% bra igen kanske skulle ha blivit verklighet alltså avlivning för att hunden aldrig kan springa lös i skog och mark.

Nu ska vi se om Strömsholm kan fixa en remiss i efterhand för jag har fått det som villkor av Agria att de ska ha en remiss även om den görs i efterhand så kan de godta det för denna gång. Det är ju något speciella förhållanden. Jag har numret till Jordbruksverket som fungerar som ansvarsnämnd för djursjukvården i Sverige... Jag kommer att ta kontakt med dem om detta och fler saker om inte remissen dräller in till Agria... Det finns en sak i journalen som om det hade varit humansjukvård så skulle en anmälan om slarv ha upprättats och de som känner sig skyldiga kan ju ta åt sig!!!

Jag är såååå trött på att det alltid ska vara på det här viset. Jag ska börja spela in alla samtal jag har där det kan uppstå situationer som i slutänden handlar om trovärdighet. Strömsholm har just sjunkit så lågt som de kommer att komma i mina ögon. Nästa gång åker jag till Skara eller Ulltuna... eller varför inte Falun... Rent spel är det enda jag efterfrågar... ska det vara så svårt att komma ihåg att det är djurens bästa som gäller????? Vem fan bryr sig om de futtiga tusenlappar som Ottos rehab hade inbringat till JÄTTE Strömsholm?! Det hade inte stjälpt företaget att remittera honom.

Jag är glad att jag vände mig till Redog i Västerås. Otto har fått den behandling som han behövde och med den frekvens som det krävdes. Det har varit värt de extra mil jag har åkt och den professionalitet som man möts av på Redog gör att man känner sig trygg och man är i goda händer. Utan Redog vet jag inte hur det här hade gått.... Tack för att ni finns!

http://www.redog.se

Video från Redog med Otto i treadmillen :)

Länk till youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=TyIg7JKGwaA

Norrköping, Vänersborg med besök i Uddevalla =)

I lördags morse så packade jag in hundar och grejer i min lilla plutt-clio och styrde kosan mot Norrköping. Där blev pinan kort. Briam kom 5:a i öppenklassen (kritik kommer sen när jag har packat upp). Domare var Eli-Marie Klepp.

Efter bedömningen åkte jag vidare mot Uddevalla där vi skulle sova för att sedan åka till Vänersborg på söndagen. Jag, Michaela (Nota's Crew) och hennes kompis Ingela åkte till utställningen med våra hundar.

Michaelas Nota, Fortezza's Envy Me Gucci fick 1:a CK men blev inte placerad i bästa tik.

Ingelas Mindi (hoffe) blev BIM, grattis!

Briam kom 3:a i öppenklassen med CK, oplac i bästa hane.

Han fick en fin kritik i Vänersborg:
Very nice type, good long head, nose, ears, oval eyes, good bite. Good length of neck, nice straight front, deep chest. Nicely arched topline. Good bend of stifle. Very free moving.
Seamus Oates.

Både Michaela och Ingela är duktiga på att träna med sina hundar och vi körde väldigt grundläggande klicker för mig med både Otto och Briam. Otto var ganska snabb med att förså vad det hela gick ut på. Han vet ju inget annat. Briam däremot som är van vid kommando och korrigering var totalt lost ett tag och fokuserade bara på att jag hade godis i fickan och hade ingen fantasi till att lösa uppgiften.

Uppgiften gick ut på att hunden skulle sätta sin tass eller tassar på ett grytunderlägg, en target. För att komma dit ska hunden belönas för varje framsteg som görs mot målet vilket betyder att hunden måste prova sig fram för att få belöning. Idag när jag provade hemma så hade hundarna fått sova på saken och Otto satte det direkt. Briam kom efter ett tag längre idag än han gjorde igår. Med ett tag menar jag kanske 1-2 minuter. Han verkade förstå att han måste prova lite inte bara stå och glo på godishanden.

Vi tog runt 600 bilder igår... jag lägger inte ut alla här men en del :) Michaela har bilder på sina tjejer på sin blogg http://www.whippetnota.blogspot.se

Vi börjar med klicker bilderna på Otto och Briam:

Med tassen på targeten...


Klick+godis=belöning


Briam med näsan på targeten- på väg åt rätt håll... det klickar vi för! =)

Sen lite obligatoriska uppställningsbilder:



Mattes gullegris...


Mattes lilla busunge!




Han har en underbar nacke den här gossen. Den såg man redan när han var tre dagar gammal i valplådan. Den har han fått behålla!













Nästa helg far vi till Avesta på utställning. Det blir Ottos debut inofficiellt på SKK-utställning. Han blir 6 månader 12/6 och utställningen är 14/6!

Idag var vi på Redog och Otto travade i trasken. Han har fått väldigt bra kondition och klarar en lång stund. Nu har vi mindre än 10 ggr kvar sen ska Otto och jag fortsätta på egen hand med promenader och utökad rörelsefrihet. Jag kommer att sakna besöken på Redog. De är så trevliga där och svarar på alla dumma frågor som jag har =) men det ska bli kul att få släppa på restriktionerna för Otto. Han har fortfarande inte sprungit lös ute sen han var en liten skrutt och han busade i snön... men jag är glad att det har gått så bra som det har. Nu ser vi fram emot nästa helg det blir en "mini-kennelträff" med Magic Colour. Vi är ett par stycken som ska dit =)

Jag ger upp :)

Nu har jag prövat och kollat andra bloggställen men faktum är att den här är den enda som har allt jag vill ha...

Den som inte kan klicka på mina bilder kan ju titta på min hemsida om de finns där också för oftast lägger jag ut "dubbelt" så både bloggen och hemsidan uppdateras...

För att inte tappa bort det som hänt sista tiden så skriver jag en liten summering av händelserna (inte så många faktiskt) sen jag trodde att jag hittat en bättre blogg...

Whenke, Magic Colour Midnight Secret blev BIM mot en hane som gick i den äldre valpklassen. Lite oschysst klassindelning men så är det ibland. Hon fick en jättefin krititk:

1Hp
Kritik:
5 månaders tikvalp med utmärkt huvud, väl utfyllt. Utmärkt hals, rygg och kors. Korrekt topline. Passande vinklar fram och bak. Härlig benstomme. Rör sig vägvinnande och effektivt. En lovande tik
Domare: Linda Stääv

Nya foton på Otto:




Den andra hunden som skymtar till vänster är Skyborne All Summer Long, "Soleil", som ägs av min moster Pia Fernqvist.
Soleil har en egen blogg: http://soleil.bloggagratis.se/

Briam har blivit helt överfallen av fästingar och nu är jag träligt trött på de äckliga krypen så nu har jag köpt medel... nu ska jag bara hitta ett bra tillfälle att droppa på honom det...

Den här veckan laddar vi inför Norrköping och Vänersborg... Med en mellanlandning i Uddevalla på Nota's Crew! Det ska bli så roligt att ut och åka lite! Helgen efter åker vi till Avesta och då ska jag ställa båda hundarna. Det kommer bli en mini-kennelträff i Avesta för vi blir ett par stycken med hund från Magic Colour. Jag ser fram emot heögerna som kommer!
That's all for now

RSS 2.0