En liten bild på Otto... eller två kanske... till o me tre!!!

Som vanligt har man ju inte kameran med sig och skitmobilens minneskort är alltid fullt så jag hade chansen att ta 2-3 bilder så det är vad ni får!

Lillskrutten är nu 4,5 månader och växer ryckvis i ben och kropp dock inte i takt så ibland undrar jag hur det här ska sluta. Till sin stora fördel har han en väldigt fin sidegait (sidorörelser) parallell är han och egentligen stör inte hasen så mycket för rörelserna i en utställningsring... men det ni kommer att se på bilden i stående är att hasen är väldigt rak. Det beror på att han var gipsad i full sträckning av hasen och är nu överrörlig i sträckmomentet och kort i böjningen, för kort så han föredrar att stå så att det inte töjer i böjningen. Det är en av alla saker vi ska träna på men den som har trampat rejält snett med foten någongång vet att det tar nästan 6 månader för en sträckt sena att börja kännas normal och risken för nya sträckningar minskar efter 3-4 månader. Därför får inte Otto springa lös som de andra små hundarna utan får nöja sig med att sitta och lukta på blommorna tills hans muskler och senor har börjat jobba mer normalt. Jobba får han göra i koppel och på rehab så motion går han inte miste om även om lekmotion är något jag skulle föredra att han fick ägna sig åt, valp som han är... ja ja lära sig att svänga och bromsa får han väl göra sen... han lär sig ju att manöverera hemma mellan stolar, bordsben m.m. och hoppar gör han... det är liiite svårt att hindra honom. Nu till bilderna:


Manchetterna på! Han var ännu rakare alldeles i början så nog händer det grejer sakta men säkert!




Alla ni som har försökt att fota på egen hand utan assistans med fler hundar med på promenaden vet precis hur lätt det här va =)

Hoppas ni får en trevlig valborg... som fattig student så jobbar jag imorgon... så det blir lugnt ikväll och Otto ska ju vänjas och checkas av vad gäller fyrverkerier. Hans far vet jag ju precis vart jag har... med benen i vädret i soffan eller nyfiket intresserad av ljusspelet på himmelen...

Förresten... Otto har nog en flatte-gen i sig... idag plockade han upp en tomburk och så gick vi till sophuset med den och så kastade vi den... allt skräp han hittar ska han bära på! Precis som hundarna gjort under sina valpdagar hemma hos min pappa och hans sambo (Greypaws) och det har varit flattar allihop... hmmm... en blandning av katt, flatt, terrier och vinthund... hur ska det gå?!

Igår (29/4) fick jag tillbaka pengarna från Strömsholm... skönt att det gick smidigt med det iaf... jag hoppas att det inte blir strul med Agria nu för att det gått så lång tid mellan ordination och faktiskt besök hos rehab för om inte första besöket på rehab på Strömsholm inte räknas då är det rökt! Men det är knappast mitt eller min hunds fel att efterfrågan är så stor att det faktiskt gör patienter lidande... skitarg blir jag!!!

Nytt rehab... nytt hopp!

Snacka om skillnad! Nu ska vi på rehab minst 2ggr/veckan en månad framöver! Vi måste jobba för den förlorade tiden. Inte för att man kan får tillbaka den och det som inte har blivit gjort under den här tiden kan ha gett bestående men hos Otto vilket gör mig besviken och jävligt förbannad. De vågar inte lova nånting och vill inte säga något om hans förutsättningar utan vi jobbar utifrån det vi har här och nu. För bästa resultat så bestämde vi att minst, MINST två gånger i veckan får jag komma dit med Otto.

Han började som vanligt med att charma personalen och svansen går som en propeller på honom! Han är en så glad skit! Jag berättade om hans tid på Strömsholm att den inte bekom honom det minsta och han har alltid sitt glada humör med sig.

Vi började med att skritta så de fick se hur han gick. Jag fick förklarat för mig varför och vad han gör med sitt ben, saker som vi ska få bort. Jag tycker att med det vi har gjort hemma hittills på eget bevåg har gett resultat och om de sett honom som han gick första gången på rehab på Strömsholm skulle de ha ojat sig mycket men han använder sitt ben även om han gör vad han kan för att avlasta det som är jobbigt. Han avlastar genom att använda halva tassen vid belastning vilket ger konsekvenser i muskulaturen från tassen upp till höften så vi har fått köpa manchetter (utan vikter än så länge) som ger honom rakare steg och så fick jag stretching-tips som hjälper musklerna som har "sluppit undan" att bli längre så de kan hjälpa till att jobba.

Han har problem med musklerna, leden så klart och nerverna som tror att han ska göra på ett visst sätt. Musklerna ska jobba rätt och då kommer även leden att korrigeras. Nerverna får man lura att utföra det vi vill och så småningom ska han ha "kopplat! till det normala igen... det här skulle ha påbörjats ordentligt redan i början av april... nästan en månad har gått förlorad!

Pengarna för klippkortet på Strömsholm ska vara påväg tillbaka nu... ( 5ggr på Strömsholm = 2100:- på Redog 10ggr 2200:-, lite skillnad!) vi har bokat besök nu, 2ggr/veckan. Om det behövs så kör jag 10ggr till på det och jag vet om ett par veckor om det är nödvändigt. Det beror helt på hur Otto svarar på träningen.

Idag gick han i treadmillen och hade det jobbigt :) han är audio-kommunikativ (pipig) när det inte passar honom men han blev snabbt tyst när han fick munnen full med korv :)

Korven är uppskattad då han tappar tänder för fullt och är lite petig med maten. Jag vet hur det känns eftersom jag nyligen haft visdomständer i rörelse. Jag fick ont, blev svullen och kände mig febrig. Så han får vara lite bortskämd just nu! Skönt att skolan är så väldigt teoretisk just nu med mycket läsa hemma för nu har jag tid med att åka till Västerås 2 dar i veckan. Nästa besök på Redog tisdag nästa vecka!

Uppdaterat på hemsidan oxå men ett smakprov:

 

Utställning i Västerås. Briam 1:a kvalité 5:a i konkurrensen.

Jeannette (halva Magic Colour) kom in och hälsade på och fotade lite. De skulle åka och hälsa på Whenke, Ottos syster hos Inga-Karin o Ronny, Åbrinkens.

Släktträff:

Mormor Carla, mamma Sille, syster Whenke och farmor Whilma! (och Jeannette)

Mer finns på min uppdatarade hemsida: www.freewebs.com/elinobriam

Nya bilder på Dixie och Briam 090426

först en bild på Dixie där hon är, ursäkta språket, fuckin' outstanding!

å så några klickbara på de båda tillsammans... hon hade lite PMS men det släppte... tur :)
  

och bild på Briam oxå:


min goa grabb!
De fick springa lite också:


å så en sista bild på Dixie:

Lilla Otto har spårat...

Idag har Otto spårat rådjursklöv... jag la ett väldigt enkelt spår på ca 20 meter och han var så duktig och fokuserad! Han fick hälsa på klöven igår kväll när den låg och tinade. Jag la den mitt på köksgolvet och så gick jag och ställde mig en bit bort så han fick spana in den på egen hand...

Ha ha det var så kul att se honom och det skulle ha varit kul att filmat händelsen! Han smög fram och petade på den med nosen sen backade han och avvaktade några sekunder. Gjorde en halvcirkel runt och kollade på den intensivt och sen fram och petade på den igen och när han insåg att den inte tänkte röra sig så attackerade han den som en katt och började slänga runt me klöven. Tur att det bara va jag vaken för jag tror inte att aktiviteten skulle ha varit så uppskattad...

Jag la spåret framför näsan på honom när han satt bunden i ett träd och så gick jag tillbaka och tog honom och visade på honom. Klockrent! Klöven kände han igen och tog den på en gång och sen var det svårt att få tillbaka den. Han fick gå tillbaka med klöven i munnen och gissa om han var mallig!!!

Han tog klöven utan att jag lekte fram me den så jag är imponerad! Briam tyckte att den var ointressant när den inte rörde sig när han gick sitt första spår ca 3,5 månader gammal. Otto har ju sitt ben att tänka på (snarare som jag måste ta hänsyn till) så vi har fått avvakta lite med att gå ut och leka med blod och klöv i skogen...

Ny bild på en av Briams bönor- Dixie



Dixie- Twyborn Ann Cousine       photo: Adagio

Fick en så fin bild på Dixie som är tagen nu helgen som var... det här är alltså bönan som Briam ska dejta vintern som kommer (vintern 09/10)...
Vi tror på vackra valpar med ett gott temperament!




Jag har fått en liten bild på Briams dotter Whenke som förgyller tillvaron hos kennel Åbrinkens:

Magic Colour Midnight Secret
Whenke ca 4 månader
(Åbrinkens Briam apó Azzar x Magic Colour Scented Silhouette)
foto: Åbrinken

Ny bild på Fanta som debuterade i Avesta med lysande resultat! Se mer i inlägget via länken till RESULTAT i menyn till höger

Ljuset i tunneln...

Idag har jag varit i kontakt med Redog i Västerås och där kunde de klämma in Otto på onsdag nästa vecka. Det är iallafall inte om 14 dagar!

Efter samtalet med Redog så ringde jag Strömsholm för att kolla hur jag skulle få till den absolut nödvändiga remissen och journaler till nya rehabstället. På måndag ska någon ringa från Strömsholms rehab och så ska vi lösa det då. Det blir alltid mycket krångligare än för många andra när jag är i farten. Det är alltid så att det kommer saker emellan och om inte bilen pajar så är det något annat som sätter käppar i hjulet...

Men jag börjar bli van... it's the story of my life... det finns inte en väg i mitt liv som har varit spikrak så jag har lärt mig att hantera det mesta. Tyvärr har det gjort mig till en ganska negativ människa som ofta anser att det är lika bra att tro att det går åt helvete för då blir man inte lika ledsen när det gör det... "det var ju vad jag räknat med..." alla bra saker som händer blir istället helt sjukt fantastiskt bra för de har ju varit oväntade =)

Det som är mest pissigt nu är att Otto har inte haft någon objektiv eller för den delen så kompetent person som har kunnat bedömma hur dessa två veckorna har gått. Alla som har eller har haft valp vet ju att man räknar ju veckorna på valpar och det är ännu mer noggrannt att räkna dem när valpen är i behov av rehabilitering. Varje vecka som går utan att vi får hjälp gör att hans liv som fullvärdig whippet bleknar bort... tyvärr. Det här är det som skulle vara avgörande och jag blir frustrerad och faktiskt jävligt arg när jag känner att jag inte kan göra och ge 100% för hans väl och ve...

Otto är glad mest hela tiden och tycker säkert att jag är helt knäpp som inte släpper honom lös så han kan kuta som en tok. Behovet finns! För varje dag som går och vi inte kommer vidare i hans behandling så ligger dagen när han får springa lös ännu längre bort... det är sjukt synd om den lille parveln och inte får jag gå på några längre promenader även om jag på eget bevåg har utökat hans promenad-tid en smula. Jag funderar starkt på att leta rätt på nåt bra ställe att lägga ett enkelt spår så vi kan börja med ordentlig hjärngympa och det är ju meningen att han ska prova viltspår sen. Men som det är nu måste terrängen vara lättframkomlig men dock inte typ ett fält för då driver spåret och gör det lite väl avancerat. Det skulle vara på något väldigt vindstilla ställe och det är inte lätt att hitta...

Jag ska forska i saken lite... jag ska ändå tina upp blod och lägga ett tidigt imorgon för att ta det innan mörkret faller med Briam för nu är jag sporrad att träna inför öppenklass... anlaget har han ju sedan flera år tillbaka. Han fick ett diplom av taxklubben... som jag har tappat bort... Han gick spåret i Ugglum av alla ställen i avlånga Sverige. Det ligger utanför Falköping och skogen där var trollsk och vägen dit var breath taking. När vi kom ut på landsbygden så såg det ut som en fjord mitt i alltihop. Nyss var jag i Skara trakten med sitt platta lyte och helt plötsligt kändes det som frodigt Norge... helskumt.

Påminner lite om upplevelsen jag fick i Uddevalla när jag hälsade på hos Michaela (Notas Crew) första gången. Då tog vi en promenad som helt plötsligt var vi som i en dalgång och längst ner rann en spillra av en bäck och det var fullt av svart skiffer nere i vattenslingan. Urhäftigt! Kändes inte heller som Sverige. Hade det varit mer lummigt och träd och sånt hade jag kunnat tro att jag var i någon djungel någonstans. Fränt att Sverige har så mycket att bjuda på!

Ja ja nu orkar jag inte skriva mer... dessutom ska jag ju åka och gå lite cavalletti med lill-ponken och kasta boll åt stor-ponken... har införskaffat en bollkastare (extra arm i plast som ger snärt) och jäääävlar vad långt bollen kommer och Briam blir astaggad av att få springa för full gas... inte som när jag fjös-kastar när han hinner springa förbi innan den landar... ha ha


Fan va trött jag blir!!!

Det är lagom skoj när man kan boka en tid ca var 14:e dag på rehab på strömsholm. Ännu gladare blir man när de ringer och meddelar att snubben på rehab är sjuk... självklart får man bli sjuk det är inte det jag härsknar till på utan det är det här:


Det finns inget i deras värld som heter vikarier utan är nån sjuk som avbokas dennes patienter. Vilket betyder att under de här senaste 5 veckorna efter gipset så har Otto varit EN gång på rehab... det går för sakta så nu sa jag att de får köpa tillbaka kortet och ge mig en remiss till nåt annat ställe dit man kan gå varje vecka för det vore ju jävligt surt om han inte ska bli hund igen bara för att de har för lite personal på bygget vilket i sin tur skapar ett lidande för patienter och deras ägare. Tyvärr så är den här tiden avgörande för Ottos resterande liv för jag har beslutat att ett liv utan att få springa är inte ett liv för en hund och särskilt inte en whippet. Jag blir skitarg på att Strömsholm inte tillgodoser det behov som finns. De måste vara mycket väl medvetna om att behovet finns och de ska ge fan i att stoltsera med sitt rehab när det inte finns några tider där!!! Det är som vanligt inget fel på personalen i sig eller upplägget i övrigt men när det gäller vinstdrivande rörelser så ser de ju till att ha marginella utgifter (löner osv.) Skitarg blir jag på att det är min hund som får lida för det här och när de har mage att ta så jävla bra betalt för sina tjänster så borde de fan se till att finnas till hands så mycket som jag begär?! Det ligger STORA pengar i djursjukhus och det är vi djurägare och försäkringsbolagen som ser till att de finns till...

GRRRRRRR


Med hjärtat i halsgropen!

Idag har Briam gjort mig arg, förtvivlad, panikslagen, ångestfylld och lycklig! Jag har jobbat i stallet idag och började med att anlända till jobbet kl 7... Släppte ut Briam så han fick gå och kissa. Tog valpen i ena handen och stora buren i den andra och började gå mot stallet... Briam kom strax tillbaka och jag fråga honom om han verkligen gjort det han skulle. Han lommade iväg igen och försvann!


Jag hade skrivit ett jättelångt inlägg och så la uppkopplingen ner så det förra inlägget försvann. För att göra en lång historia kort så slutade den här lyckligt tack vare allmänhetens tips och att Polisen ringde tillbaka till med mig med aktuella tips. Briam tog en rejäl springtur på 2h och hälsade på både utanför min moster Mai och min farfar som båda bor i Torshälla. Han korsade flertalet vägar och jag kan bara vara tacksam över att han är oskadd. En granne till Mai hade sett honom stå utanför hennes port i nästan en kvart och han kollade även på parkeringen. En karl hade pratat med honom och klappat honom. Synd att han inte såg namnbrickan med telenumret på selen.... det hade förkortat min oro med en timme... jag hittade honom 100m från min farfars hus så han har väl rekat de ställen vi brukar åka till.


Den spanska gatuhunden som försvunnit ca 2 mil från Torshälla gjorde oss sällskap en kort stund precis när jag hittade Briam och sedan försvann Spanjoren igen. Förmodligen var Spanjoren uppe vid stallet och Briam hängde på honom ner på byn. Tur är väl det för åt andra hållet är det någon kilometer skog och sedan E20! Om det var vilt han dragit efter så skulle nog skogen varit ett naturligt alternativ. Tur i oturen känner Briam till Torshälla ganska väl och rörde sig i för honom kända områden och som tur är var det tidig söndag morgon = lite trafik. Det folk som var ute och rörde sig var mestadels hundfolk till fots.


Anledningen till att jag tror att Spanjoren var uppe vid stallet är för att precis när Briam försvann så var en tjej uppe och letade efter honom samtidigt som jag ropade på Briam.


Under Briams snart 5 år långa liv så har han aldrig gjort något liknande och man inser hur skört livet är och att det oftast krävs vanlig hederlig "bonnröta" för att allt ska gå bra. Jag befarade att han blivit påkörd eftersom han inte kom när jag ropade och jag blev mer och mer förtvivlad för varje minut. Tills Polisen ringde och jag visste att han inte var på motorvägen eller påväg hem till Eskilstuna.

Jag anmälde honom försvunnen efter att han varit borta i 30 minuter eftersom en whippet kan komma långt på den tiden. Att allmänhetens tips är de som bringar ordning i oredan visste jag sedan tidigare så det var lika bra att ringa. Om han sprungit mot motorvägen så hade tips kommit ännu snabbare nu fick jag tipset efter en dryg timme och det tipset var redan då 15 minuter gammalt men jag åkte mot platsen där han synts till senast.


Jag hoppas att de får tag på Spanjoren... nu har han sprungit runt i 8 dygn! Han är mager och i flykt så det blir nog en utmaning att fånga in honom. Det finns en annons på blocket med mer info om honom och nummer till de som är ute och letar och jag vet att hon pratar kontinuerligt med Polisen för att hålla sig uppdaterad. Jag såg honom på Julingatan i Torshälla bakom Swedbank kl 08:45 och han sprang ner mot Aliforsgatan. Han har rört sig i Torshälla i snart 2 dygn.
Länk till efterlysningen på Blocket: http://www.blocket.se/vi/21147210.htm?ca=12_s

Det finns inget sätt att beskriva känslan av att man kan ha förlorat en sån vän som ens hund är. Nu var Briam borta i 2h och det vet vi ju att det finns de som är borta längre... Usch vad det är otäckt!


Inofficiell valp- junior- och veteranutställning Avesta 090418

Idag har Briam och Silles dotter Fanta, Magic Colour Midnight Dancer, varit på utställning i Avesta med BIR och BIG som resultat.

Kritik:
4 månader feminin tik, huvud med ganska bara proportioner, tillräcklig med hals, stark rygg bra bröstkorg för åldern bra benstomme och tassar balanserade vinklar rör sig med ganska bra steg tillräcklig påskjut, trevligt temperament. Valp1 HP, BIRvalp, BIG Valp.

Det kommer bilder =)

Här är en bild på henne som liten plutt:

Fanta 7 veckor

Bild från utställningen. Fanta viftar på svansen hela tiden!

Foto: Magic Colour

Det gick bra även för Magic Colours juniortik som blev BIR och BIG2, även Ottos mormor Carla som är veteran visades och blev BIR och BIG-veteran.

Inlägg nr 2 en så fin dag som denna!

Vi börjar med en bild från utställningen som Sessans matte Malin har tagit:


Sen efter utställningen så drog jag i mig en kopp kaffe och sen gick det inte att sitta inne längre. Jag, min mamma, lillasyster och hennes kompis vi åkte till en park strax utanför stan för att se hur långt våren kommit. Vi hade med oss Briam och Otto och här är bilderna:

Först bilder på blommor och vyer...
   

  
Bävern har varit framme och det var väldigt intressant!

 
Jag passade på att ta några bilder på mitt promenadsällskap... Briam fattas på bilden för han:

Briam stod en bit bort och bara njöt av våren...


Hans favoritsysselsättning:


Att få sniffa runt i sin egen takt efter en utställning är underbart...



Det är inte grönt ännu men det känns att sommaren är på väg...



Otto hittade oxå blåsippor! och en pippi....



   



 Det va nog allt för denna gång!

Lilla Stockholm

Idag har jag och Briam varit till Kista på utställning. Det kostade 80:- att parkera och som vanligt kostar katalogen 50:- plus medlemskapet, anmälningsvagiften osv... små saker som retar mig... men men det kostar att ligga på topp ha ha

Briam kom 3:a i öppenklassen med CK domaren var Marie C Dellabelle, Belgien.

Kritik:
Nice head, ex .expression, playing ears, long neck, vg angulated, nice topline, long tail, corr. depth of chest, ex. feet, ex. temperament. Nice movement.

Som vanligt var Briam tänd som attan och öronen blir flygiga när blodtrycket går upp. Idag kunde han iallafall så stilla till skillnad från i Gnesta där han var värre än han var i valpklass. Han blir så tänd på godisen så han kör kulsprutemetoden med allt han kan så han ska ge tass, sitta och skälla samtidigt... när jag vill att han ska stå still och vara alert... Alert är han men resten! Sen hjälper det inte att jag ALLTID är så nervös så jag nästan kräks innan och det släpper inte i ringen. Det släpper precis efteråt. Oftast är han snyggast innan och efter det är synd att jag sabbar. Så många gånger som jag har visat hund så tycker jag att jag borde bli mindre nervös men icke!

Det var en hel del blåa band idag så jag är nöjd. Jag hade sällskap vid ringen av Malin, Jocke och Sessan (Magic Colour Pure Gold) som gick i juniorklass där hon placerade sig som 4:a i konkurrensen vilket var bra jobbat. Konkurrensen är en helt annan när man kommer upp i officiell klass men bara man har förstått att det är upp som en sol och ner som en pannkaka som gäller när man tävlar bedömningssport så kan man ta det onda med det goda. Det är ju samma goa hund man har med sig hem!

Nu väntar jag med spänning på om Malin fick nån bild på Briam för nu är det ett tag sen det kom någon ny bild på honom. Hon såg ut att stå från bra vinkel när Briam var uppe på bordet. Vi passade på att försöka få till bilder på Sessan också när vi var tre som kunde hjälpas åt.

Min syster Emma var hundvakt åt Otto... vilket innebar att hon la sig i min säng när jag rastat honom så de hade sovmorgon och gosade hela förmiddagen. Det är tur att jag har Emma och att hon gillar hundarna! Vad gjorde jag annars?

Nu ska jag ligga på soffan en stund... jag fick ju gå upp tidigt imorse... jag har inte problem med att komma upp... det är att lägga sig i tid som är svårt =)

GLAD PÅSK!!

Jag har nya bilder på såret som inte är så snuskiga... det läker synbart från morgon till kväll med en rasande fart!

   
090409                               090409

Såret är numer som en prick i jämförlese med hur det var i från början. Första dagen utan skenan så var såret 10x15mm nu är det under 5x5mm

Han får nu varva workout med hagen så han inte överanstränger sig för då får vi backa ett steg. I mitt sovrum har jag en halkfri matta som täcker nästan hela golvet. Eftersom hala golv inte är bra då han bara litar på tre av sina fyra ben så är det bättre att vänja på honom på större ytor undan för undan.
 
Han finner sig e det mesta jag hittar på...

Jag har införskaffat träreglar i olika höjd som jag har sågat i lagom långa bitar för inomhus & utomhus träning. De ska fungera som cavallettibockar och ska tvinga Otto att lyfta på tassarna. Vi börjar på höjden 4,5cm och sen blir det 7cm. Jag tog också regel som blir 9,5cm hög och då kan jag lägga på de andra ovanpå vartefter det behövs.

Briams inställning till det hela:

"Jag ligger hellre här i min favoritfåtölj med mitt supergosiga fårskinn så får ni hitta på precis vad ni vill..."
Idag har vi också träffat Ottos lillasyster Whenke som hastigast. Hon är kanonsöt liten kurvig tik. Hon har ett underbart uttryck och ett väldigt fint huvud och har tappat fler tänder än Otto... Otto och Briam blev väldigt förtjusta i henne och Otto tyckte att det var en lagom lekkamrat.

Syster Whenke som bor hos Inga-Karin o Ronny på Åbrinkens kennel i Kolbäck. Foto: Åbrinken

Jag fick e så fin bild på mamma/farmor Whilma, Hjortronblommas Gin Fonda som njuter i vårsolen. Whilma är inne på sitt nionde år och ser ut att åldras med värdighet! Hon är nog världens vackraste whippet!



090408 Gratis på Strömsholm idag!

Jag blev så paff när jag skulle betala dagens dubbelbesök! Veterinärbesöket med kontroll och stygn-borttagning= gratis och första rehab besöket som vi gjorde idag=gratis. Tydligen så ingår första rehab-besöket när hunden har genomgått en operation av det här slaget. Nyheter för mig!

Otto blev inspekterad och genomklämd sedan skulle det mätas lite. Temperaturen mättes i leden och skillnaden mellan haserna var inte jättestor och med tanke på att det fortfarande läker så är det ingenting konstigt med det. Hans problem är dock att när han har lärt sig att ta sig fram med gips så har han anpassat sig så väl så han är kopplad att inte lita på benet och hans muskler behöver tränas upp och komma igång. Hasen är stel i böjning men sträcker bra så vi har fått hemläxa!

Han fick pröva treadmillen (rullband med vatten som motstånd). Han lockas med godis och behövde inte nån lång övertalning. Först fick han gå sakta utan vatten sen lite snabbare och sen fick han blöta ner tassarna. Det gick bra och tanken är att han inte ska kunna fuska med benet och ta ut steget alltså lära sig att gå rätt. Han måste koppla om det beteende han har lagt till och inte fuska. Man brukar prata om muskel minne men det handlar om att han har anpassat sig efter hur situationen har sett ut och han måste få "hjälp" att vänja sig vid att benet är "bra". Hur bra det här blir vet vi fortfarande inte och det ligger mycket på mig att göra läxan.

Han får gå 8x10min/dag och då ska han "gå rätt" så mycket som möjligt. Vi fick tips om cavalletti (hinder som är låga för att han ska lyfta ordentligt på tassarna, för den som inte behöver rehab går det att gå i kontrollerad skritt i blåbärsris för samma effekt) han ska gå det ca 25 lyft kontrollerat och jag fick lära mig att böja leden för töjning (passivt utan muskelbelastning) som ska ske 2ggr/dag och så när han ligger still och är avslappnad så kan jag massera honom lite för att övriga kroppen behöver tas om hand då den har fått hjälpa sitt onda ben och därmed belastats fel. Nu är valpar så oerhört mjuka och rörliga så det handlar egentligen inte om behandlande massage utan mer avslappning och cirkulationsstimulering. Det är blodet som transpoerterar allt som kroppsdelarna behöver och där man är stel och ansträngd har blodet svårare att nå hela vägen fram. Kroppens celler behöver blodet för att få alla ämnen de behöver och även transportera bort det som inte ska vara där. Därför är god cirkulation så viktigt.

Jag har äckelbilder från igår som jag lägger ut här sen är det slut på snusket. Jag lägger in de tidigare som jämförelse.

                   090407-skorpa             090402-öppet
             
                                                                                                                   
                     090407                        090402
               

Han va pipig och förväntansfull idag... knäppskalle! Han tycker det är både kul att träffa alla roliga människor men sååå tråkigt att vänta och göra ingenting!!! Han tycker att det är så roligt att åka iväg och slippa hagen hemma så förväntningarna låg nog på topp idag! Så skulle vi bara sitta och glo! Han är mycket mer verbal än sin far. Briam skulle aldrig säga till med rösten att det är tråkigt. Han är mer "the eye-balling kind" hans blick säger mer än pip. Otto har också en genomträngande blick och den etsade han mig med när han stod i vattnet i treadmillen och tyckte att det var pest och pina och inte alls så kul! Men det va bara när vi hade vilopaus... den blicken och så lite gnäll... men det går att motstå! Blicken är värst men den är jag ju van vid sedan snart 5 år tillbaka. Jag kan vakna av att Briam står och tittar på mig. Han "tjatar" ibland lite frågande innan han hoppar upp i sängen fast i de flesta fall tar han sig friheten utan fråga. Inte för att jag någonsin har begärt att han ska fråga först utan det är något han har kommit på alldeles själv!

Nu ska jag varva ner efter den långa dagen! Istället för tack och hej blir det ett citat av Otto "Puss, puss, hugg" från den lilla busen som byter tänder just nu!

Bilder på såret/benet & Otto

bilderna är tagna samma kväll som stödskenan togs bort... de kan vara äckliga för en del att se på men jag är inte kräsmagad själv så jag struntar faktiskt i vad andra tycker... det är ju min blogg...

Men jag kan börja med de "trevliga" bilderna på sötnosen...
   

Bild från Gnesta-utställningen tagen av Magic Colour, Ottos uppfödare:
                        
Otto blev så glad över att träffa Jeannette & Peter(Magic Colour) så han hade svårt att stå still! Men här får man ett litet humm om hur han har utvecklats trots de tråkigheter han har gått igenom. Han är så fin min lilla plutt. Briam är stolt över sin son och pysslar om honom så fort han kommer åt. Tyvärr lite för pysslig med såret... ajabaja! Otto har bandage för att hålla kompressen på plats och ge lite stöd vid belastning. På kvällen/natten har jag inget på och det går bra. Jag trodde att Otto skulle pyssla lite väl mycket men han låter bli när jag säger till och på natten sover han på mattes arm så då har jag full koll. Jag sover inte så djupt så jag märker ganska omgående när han tvättar. Hittills har han inte tvättat med frenesi och då tycker jag att det är ganska okej men det får inte tvättas med överdrift.

Tratten jag fick har fungerat mer som en inredningsdetalj här hemma och har bara varit på i bilen när han har varit sövd för jag tycker att hundar som nyss varit sövda kan vara lite knasiga och med nytt gips/bandage så har det känts som att det vore onödigt om han hade gnagit sönder det lagom till jag kommit hem. Den som uppfann bitter-sprayen borde få nobelpris för jävlar vad den är bra! Jag kan inte bita på naglarna när jag har sprayat Ottos bandage. Jag inbillar mig att den fungerar bäst när den har torkat för när det fortfarande är blött så tvättar han bort den :/ knashund!
SÅRET & BENET:
  
Skillnaden på benen är ganska tydlig på bilden till höger... såret har blivit mindre och har en skorpa nu. Det har varit irriterat och savat sårvätska. Kompressen har suttit fast och jag har fått blöta bort den med NaCl och då har det inte funnits någon chans för en skorpa att bli till men nu verkar det som att såret går ihop mer och mer...

Det har inte gått en vecka sedan sist men jag ser skillnad i storlek inte bara på såret utan tassen och benet börjar så sakteliga att växa ikapp det andra benet.

Imorgon är det Strömsholm igen... stygnen ska tas och såret tittas till och så ska vi in på rehab och då hoppas jag på att få goda råd om träning och igångsättning så det blir rätt ifrån början.

Tack och hej!

Otto 2/4-09 Strömsholm för återbesök

Idag har vi varit på Strömsholm igen... nu går han utan stödskenan MEN han har ett sår som kommer att ta tid innan det läker... dels för att det är avstånd mellan sårkanterna så de inte möts och för att huden är så påverkad av att ha varit instängd under så lång tid så en del bakterier som normalt finns i huden har fått ett övertag vilket gör att såret är lite snuskigt.

Det blir att byta bandaget varje dag och lufta såret så mycket det går. Så jag tänkte att han bara skulle ha en kompress över såret på natten då han sover bredvid mig och jag har full koll och på morgonen så lindar jag lite bandage över för att hålla kompressen och Ottos tunga borta... jag använder helst inte tratten för den är gigantisk! Hittills har det inte varit något problem. Han har låtit bli sitt bandage under de andra veckorna men nu kanske det blir oemotståndligt med snusksåret under... det visar sig...

Bara såret läker så är det fritt fram att blöta ner sig på Strömsholms rehab =)

För övrigt mår han bra och pussade sig fram på Strömsholm i vanlig ordning och dagens vikt: 9,2-9,4kg han stod inte still så det fick bli på ett ungefär. Dessutom blev han inte sövd idag så det var mest för att jag ville veta vad han vägde som jag ställde honom på vågen.

Nu är det Medium på 4:an och det vill jag inte missa =)

Veckans värsta: The Whippet Archive nedlagt... jag sörjer!!! Det var ett favoritställe att surfa runt på... så mycket information som är borta nu... jag känner mig halv... flaggan på halvstång...

RSS 2.0