Nu finns det bilder på whippetklubbens hemsida från Vilsta!



Bilden på BIS/BIM 6-9 mån
Otto BIS =)
Domare Johnstone McLeod

OTTO BIS-valp (6-9mån) idag på Whippetklubbens Riksutställning i Vilsta!!

Idag var vi tillbaka för att delta i finalen. Jag frågade igår när finalen skulle vara och blev felinformerad vilket gjorde att uppfödarmatte och uppfödarhusse, Jeannette och Peter inte kunde stanna kvar för att se Otto vinna sin BIS-final...

De hann dock ta några bilder på det lilla livet med nya kameran och bilder kommer sen... Eskilstuna Kuriren var på plats och kollade in spektaklet (hundutställning, en gåta för den oinvigde) de pratade med Birgitta som har Hot Isle Jisco och med mig... så vi får se imorgon vad tidningen har att skriva... de pratade även med bästa tik vinnaren Hjortronblommas Lucky Day precis efter segern... det är oerhört svårt att försöka sammanfatta kort och tydligt för någon som inte vet hur och varför med allt kring hundutställning... men jag hoppas att jag och Birgitta fick till det begripligt...

Jag blev röd som en tomat som vanligt när jag hamnar i spotlight... jag är inte särskilt bekväm med det men det brukar släppa men nu skulle jag in i BIS:et precis efter och rodnaden höll i sig hela tiden och blev inte mindre när Otto vann...

Jag fick idag Ottos kritik:
Quality male with overall balance. Fine skin. Flat skull and good expression, strong neck og correct length in to clean shoulders. Still needs to develop in filling his forechest. Correct bone. Good flow of body with well muscels. Good hindquarters. Moved well.
                                             P. Marston Pollok

BIS dömdes av Johnston McLeod som dömde tikarna idag så han synade Otto noga innan han valde sin BIS-valp för dagen...

Nu är hundarna trötta efter två långa dagar, matte med för den delen...

Jag vill tacka vår trogna hejarklack och för alla gratulationer... det bästa med Otto är inte hans utseende utan hans never ending soliga humör!

(den som känner att den har bra bilder på Otto från utställningen får gärna maila dem till mig [email protected] )

Bilder tagna av Magic Colour igår förmiddag:









Vilsta Whippetklubbens specialutställning (inoff)

Idag har vi varit på hemmaplan och sprungit på utställning. Det var lyckat! Otto vann sin klass och ska tillbaka imorgon för att tävla mot den tik som vinner valpklass II (7-9mån) han blir som sämst BIM valp =)

Det var totalt 4 i hans klass och jag tänkte när vi gick in i ringen att ja han blir ju placerad iallafall... jo tack på första plats!!

Jag höll på å svimma.... jag är ju så otroligt nervös redan när jag kliver in i ringen och jag tyckte att Otto bara busade i första delen av bedömningen. Han landade lite mer i den individuella och när vi ställde framför bordet tramsade han en del som de kan göra när de inte vill stå still och helt plötsligt kommer en lös hund och springer förbi så jag utnyttjade situationen och vände Otto så han kunde spana på tumultet =) han stod som en pärla!! Min lilla skatt =)

Det kommer säkert nån bild...  om någon skickar.... men jag har ingen att ge er nu...

Aldrig har jag väl pratat med så många trevliga människor som idag... det är många som har följt Otto och hans öde här på bloggen.

Tack för alla gratulationer och håll en tumme för finalen imorgon =)
Fick några bilder från Birgitta Thörnqvist:



Tack Birgitta för bilderna

Just ja... Briam oplacerad i enorm öppenklass... bara de 5 som placerade sig fick kritik skriven så jag har ingen aning om vad hon gillade/inte gillade... Ottos kritik kommer imorn för den håller de tills den är helt klar...


SKK internationell Köping

Idag har jag och syrran varit i Köping på utställning... det började bra med att Otto fick HP och blev BIR-valp med följande kritik:
7 months, well balanced head and good bite. Good neck and topline. Covers the ground. Good feet. Strong quarters of good size. Moves soundly and correctly.
Domare: Brenda Jones

Briam fick en etta och blev inte placerad i öppenklassen (som vanligt den största klassen) han fick denna kritik:
Balanced masculine head. Good neck and topline. Deep chest. Well muscled quarters. Good tight feet.
Moved soundly and freely.
-Brenda Jones

Vi stannade naturligtvis kvar till final :) men blev inte placerade idag. Det var många valpar kvar till finalen så domaren hade lite att välja på!

Lite bilder från idag (BIS-finalen) tagna av pappas sambo Ewa Haag som jobbade som ringsekreterare idag.






Domaren förhandsgranskade ungefär hälften i uppsamlingsringen sen fick han fortsätta med resten i stora ringen medan vi väntade på att domaren skulle komma så la sig Otto ner i min skugga och relaxade :)


Igår var vi nere på Balsta och klickade lite:




Briam har fattat det här nu :)


En liten stå-bild oxå :)

  
Otto kan han me :)



  






Undrar vad Otto viskar i Briams öra...

Dagens promenad...

Jag tog en sväng i motionsspåret i skogen... jag vet att det finns huggorm där så jag var på min vakt och tur var väl det! Vad låg och solade på spåret?? Jo en liten huggis-rackare... den här lilla telningen rasslade iväg ut i grönskan och försvann och jag tackade mitt kloka huvud som hade kort koppel på hundarna just, precis där!!

I våras när solen precis hade börjat värma så låg en fet, nästan helt svart huggis och gottade sig i solljuset. Briam sprang lös och sprang precis förbi den feta ormen när jag fick syn på den. Jag sa åt Briam att stanna och försökte stampa så ormen skulle ringla iväg men ack vad jag bedrog mig. Den ormen reste huvudet och började rista med svanstippen så det blev att ta en omväg runt ormhelvetet! Det var på samma sträcka som dagens orm låg och solade...

Jag ska nog byta skog... för inte lär ormen flytta!

Otto fick sig en upplevelse idag... bärplockare! Tänk va de ser skumma ut för hundögon... Han tvärnitade och blev lång som midgårdsormen själv och vädrade. Det är något konstigt där matte! Ser du?! Han fick stå där och spana tills han kom på att det var en människa som satt på huk och grejade. Sen åt Otto och Briam ett par blåbär och så fortsatte vi hemåt...

Jag lyckades få upp mobilen för att ta kort på jyckarna men nu ska jag hitta sladden så jag kan få in bilderna i datorn :) det kommer sen...

Carla- Ottos mormor på bättringsvägen :) & Otto har testat WR

Carla verkar klara sig från ormbettet. Det va en riktig pärs för lilla mormor...

Vi åkte till Norrköping igår och hälsade på Norrköpings whippet-race... Otto sprang som attan och när han fick tag på trasan så gjorde han piruetter och snurrade in sig ett par varv i tråden och var såååå lycklig :)

Briam var en flopp på banan... han är för gammal för att tro att trasan är ett byte... speciellt som att det fanns tjejor som luktade gott... han har varit duktig på att springa efter trasan på Åbrinkenträffar och när han va yngre så testade vi en gång i Västerås på deras whippet-race bana och han hade nog tagit licens jag hade fortsatt. Briam jagar hellre ekorrar ute i skogen och rullar sig i grävlingtoalett.

Otto ska få fortsätta med WR för han gillade verkligen... och Briam ska få fortsätta med spårandet för det är en nöt för honom att knäcka... Det märks att Briam är vuxen och att han om ett par år är en äldre herre för han har börjat strunta i saker som han inte tycker är kul... vill han inte så vill han inte... han är min gos-gubbe iallafall :)

Mormor Carla, Airescot Scented Silver- ormbiten :(

Precis innan jag skulle till jobbet ikväll fick jag ett sms från Jeannette att Carla, Ottos mormor, hade blivit biten av en huggorm och låg då och kämpade för sitt liv. Senast jag hörde något så fanns det hopp för hon svarade på behandling. Men med det och den olycka som hände Täppas (Adagio No Regrets) precis nyligen så blir man ännu en gång påmind om hur skört livet är.

Vi håller tummarna för Carla och glöm inte att krama om era nära och kära en extra gång...

Otto BIS 2 på den nationella utställningen i Alfta!

SKK nationell utställning i Alfta:
Ottos kritik:
Mycket lovande valp. Utmärkt benstomme, bra storlek. Vackert maskulint huvud. Mörka ögon. Bra överlinje. Tillräcklig bröstkorg. Goda vinklar. Rör sig bra.
BIR-valp
Domare: M Pylvänäinen-Soursa, FIN

Igår, 090711 blev Otto placerad som 2:a i BIS:et i tävlan om dgens bästa valp... att det skulle gå så bra hade jag inte vågat hoppas på. Största förvåningen kom när vi blev utplockade i stora ringen som 5:e och sista att placeras. Min tanke då var " jaha inte sämre än 5:a då..." valparna placerades en efter en och när det bara var Otto och en sharpei-valp kvar då var jag svimfärdig så det var tur att inte Otto kom etta för då hade jag dunsat i backen :)

Han skötte sig som en pärla i stora ringen. Han var både högt och lågt i uppsamlingsringen och jag tänkte bara "ja ja bara han tycker att det är roligt..." men sen skärpte han till sig och skötte sig som att han inte gjort annat i sitt liv. Domare i finalen var Alex Krasilnikoff från Danmark.

De som känner till Otto vet ju att han har varit långt från ringarna och allt vad ringträning heter eftersom han har varit konvalescent i halva sitt 7 månader långa liv... på sin 12 veckors dag låg han första gången på operationsbordet på Strömsholm efter en riktig oturshelg då Otto gjorde sig illa och hans mamma var bortsprungen i ett par dygn i kalla februari i år. Vi var ute och letade medan Otto var med sina syskon i valprummet och vad som hände vet ingen bara att han var svullen som attan i hasen när vi kom tillbaka etc. det finns att läsa mer om hela händelseförloppet från operationen och framåt i tidigare inlägg. Det jag vill komma till är att jag trodde aldrig att han skulle bli så bra, så fort i sitt ben. Det kändes jävligt hopplöst ett tag när det stod stilla på Strömsholms rehab för att de inte hade några tider att erbjuda... då vände jag mig till Redog i Västerås och där har vi avverkat 2x10 klippkort och gjort minst 2 besök per vecka helst 3 besök per vecka och det har gett resultat. Det har varit med blod, svett och tårar som insatts men nu verkar det vara slut på den historien... det klokaste jag gjort är att jag inte har gett med mig utan stått på mig mot både Agria och Strömsholm när det har strulat och klokast av allt: att jag tog kontakt med Redog. Jag har Ottos liv att tacka dem för och det för att en whippet som inte kan springa har inget liv. Idag kan Otto springa lös och vi övar upp hans "lösspring" varje dag för att kunna komma till den dagen när vi kan ta en tur i skogen med lösspring i kuperad mark. Det känns inte allt  för avlägset just nu.

Ett gott råd till alla er som får en halt valp... det kan vara värt att kolla upp... Otto var knappt halt eller svullen ett par dagar efter händelsen och då hade ett kollateral-ligament gått av och tagit med sig benutskottet som den fäste vid och det är alltså inget som hade fixat sig utan operation. Jag går hellre en gång i onödan nu och det får fan kosta vad det kosta vill för inget är viktigare än att mina hundar mår bra och det är mitt ansvar att se till att de har det bra.


Besök hos Mibisan's

Eftersom jag hade lite långledigt så passade jag på att ta grabbarna på en liten tripp till Västanvik för ett besök hos Marie Sandberg, Mibisan's. Vi fick tyvärr inte det väder vi beställt så vi fick anpassa oss efter det. Briam hade det lite jobbigt för tjejerna på Mibisan's löper eller har löpt och Moya den lilla rackaren höglöpte så det blev en del trånande men mer blev det inte! Det är ju Dixie och Briam som förhoppningsvis ska bli de lyckliga föräldrarna våren 2010. Det var nog intressant för Marie att få uppleva Briam som han är. Hon var förvånad över att han inte en enda gång slängde iväg en skvätt trots dessa väldofter som han upplevde. Jag är inte ett dugg förvånad för han pinkar inte ens i stallet där det är bra många andra hundar som pinkar inne. Det är under Briams värdighet att göra en sån grej!

Igår när vi kom så inväntade vi Maries föräldrar och Maries dotter och hennes sheltie Vilja, som skulle uppvakta henne på självaste födelsedan! Det blev mat och tårta, mumsig jordgubbstårta!

Vi åkte och badade hundarna en sväng innan det började regna och Marie hade kameran med naturligtvis!











Det blev en hel del bus med Gullan som är ca 2 veckor yngre än Otto... de hade väldigt kul!






Marie skulle visa oss ett häftigt ställe att ta bilder på men naturligtvis var det mulet och regningt. Inget väder för whippar att stå fint i... så vi fikade i åkte till Medevi där vi tog en sväng när det var ett litet uppehåll i regnandet...



Tack Marie för att vi fick komma och se hur du bor =) i blomsterprakten... nästa gång måste jag skutta i Vättern för så klart vatten har jag inte sett förut! Jisses!!

Jaha sista besöket på Redog!

Då var det avklarat!

I veckan ringde jag Agria och remissen har kommit in från Strömsholm... vilken tur... för dom alltså...

Otto springer på nån minut varje dag nu plus skritt/trav promenaderna. Han får bara vara lös en kort stund så han inte blir så trött att kontrollen försvinner. Jag måste bygga lite i taget om det ska hålla. Om han fick välja skulle han aldrig ha koppel för då kunde han springa fram och pussa alla man går förbi... han fattar inte varför han inte får skutta fram och hälsa på allt och alla. Han är en sjövild pussgurka!

Ottos mamma Sille gillar att köra agility. Hon ser så glad ut på bilderna så jag var tvungen att be att få låna dem hit:











Hon ser så glad ut så det är svårt för mig att låta bli att le när jag ser bilderna. Söta, mamma Sille =)

Hon är en liten badnymf också:




Otto har oxå provat på att bada. Han simmar som en liten fisk och är ganska glad i vattnet. Han behöver inte mycke övertalning för att hoppa i plurret :) allt som är kul vill Otto göra!!

RSS 2.0